Hoe zit dat: dikke bonussen, salarisstijgingen en een falende overheid

Dikke bonussen en verhoging van het loon. De laatste tijd is het volop in het nieuws. Zelfs het kabinet bemoeide zich met de inmiddels ingetrokken salarisverhoging van de ING topman. Maar heeft de overheid zelf wel de zaakjes op orde wat betreft de topinkomens in de publieke sector? Wie beslist er uiteindelijk over het uitkeren van de bonus? Daar ga ik je meer over vertellen in mijn nieuwe blog!

Om te beginnen zijn ondernemingen die los staan van de overheid veelal NV’s of BV’s. Personen of bedrijven die aandelen van de NV of BV houden hebben namelijk in veel gevallen invloed op belangrijke beslissingen van de onderneming zoals het benoemen van directeuren, het ontslag ervan en ook het vaststellen van een bonus of een loonsverhoging. Uiteindelijk zijn het dus de aandeelhouders die het laatste woord hebben over de eventuele verhoging. Wel kan de NV of BV regels opstellen die weer afwijken van deze hoofdregel, dus bijvoorbeeld dat de raad van commissarissen die toezicht houden op de bestuurders ook verantwoordelijk zijn voor een eventuele verhoging van het salaris of het doen van een eenmalige bonus.
Toch lijkt het tegenwoordig dat er ook rekening mee moet worden gehouden met wat de politiek vind, zoals bleek bij de commotie over de salarisverhoging van de ING topman.

Bestuurders en directeuren bij de overheid
Waarschijnlijk dat je er al eens van gehoord hebt: de Balkenendenorm. Sinds 2015 geldt dat een topfunctionaris zoals een bestuurder niet meer mag verdienen dan een ministerssalaris. Dit is geregeld in de Wet normering topinkomens. Het bedrag van deze norm was in 2017 vastgesteld op 178.000 euro. Toch zijn er veel media die berichten over het overschrijden van deze norm zoals bij bestuurders in de zorg en presentatoren van de NPO.

Het is dus wel erg raar dat de politiek zich wel bemoeid met het salaris van een topfunctionaris die goedgekeurd is door haar eigen aandeelhouders maar niks doet tegen het overschrijden van de zelf vastgestelde norm in de (semi) publieke sector.

Bron RTL Nieuws over salarissen van bestuurders in de zorg: https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/gezondheid/de-top-50-van-best-verdienende-bestuurders-in-de-zorg

Bron Telegraaf over grootverdieners bij de NPO:
https://www.telegraaf.nl/entertainment/2107164/dit-verdienen-ze-bij-de-npo-en-het-is-niet-de-balkenendenorm

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s