DURE DROL

Wanneer ik een stukje met mijn hond (Fanni) ga lopen, weet je dat het moment gaat komen.. Ergernis nr.1 als het baasje de grote boodschap van de hond niet opruimt, toch? In de rechtszaal is dit ook een veel voorkomend onderwerp. Wanneer de persoon die de hond uitlaat niet de poep opruimt kan er een boete worden gegeven door de politie of door handhaving van maar liefst 140 euro(!), dure boodschap dus.

In deze zaak was de vrouw met haar hond uit. De persoon van de handhaving heeft verklaard:

“Ik zag op bovengenoemde locatie een hond poepte op een groenstrook langs een fietspad en dat de verdachte de uitwerpselen niet opruimde. ”

De vrouw was het niet met de 140 euro boete eens en ging in verzet bij de rechter en zei: “mijn hond heeft last van diarree. Dan heeft ze constant aandrang en dan lijkt het soms of ze poept. Ze heeft eerder tijdens de wandeling al wel gepoept en dat is ook telkens in een zakje opgeruimd. Maar nu deed ze niets. De hoogte van de boete is ook buitensporig.”

De rechter kan natuurlijk niet achterhalen of de hond wel of niet daadwerkelijk gepoept heeft. Maar de rechter vond wel dat de gemeente niet duidelijk heeft gemaakt waar de hond wel en niet mag poepen. Hierop zei de rechter:
“De conclusie kan er maar één zijn, namelijk dat verdachte wordt vrijgesproken.”

Een hele opluchting voor de vrouw

 

Link naar de uitspraak:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2015:5718&showbutton=true&keyword=hondenpoep

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. roelarends schreef:

    Soms kom je met een goed verhaal goed weg haha

    Like

Plaats een reactie