Wanneer de sint en zijn pieten hun dag niet hebben…

Het is weer zover, Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land. De tijd van feest, cadeautjes en lekkernij. Maar soms kan de sint zich ook wat misdragen. Zelfs de sint moet zich houden aan de wet en regels. In deze zaak moest de sint zich zelfs voor de rechter verantwoorden. Bij een bezoek op een school heeft hij zich namelijk misdragen volgens de school.
Zo zou de sint de pieten sexy meisjes hebben genoemd, kort af richting de kinderen zijn geweest, een meisje aan het huilen hebben gemaakt zonder haar gerust te stellen en de kinderen te hebben aangemoedigd keihard te gooien met pepernoten. De school was ‘not amused’ van het optreden van de sint en wilde de vergoeding voor de komst van de pieten en de sint terug. De rechter moest beslissen of de sint zich daadwerkelijk misdragen heeft.
De rechter vond dat de rol als sinterklaas een artistieke rol is. Bij invulling van zijn rol komt artistieke vrijheid toe. Zo hoeft sinterklaas zich niet precies zo te gedragen als hij op tv doet. Hierdoor krijgt de school de vergoeding voor de komst van de Sint en zijn pieten niet terug oordeelde de rechter.
Zo zie je maar weer, de sint heeft ook wel eens zijn dag niet 😉

Klik hier voor de gehele uitspraak: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s